3DBRYN / MICROBLADING


3D-bryn/microblading är en väldigt naturlig och vacker typ av ögonbrynstatuering! Till skillnad från den gamla typen av ögonbrynstatuering som gjordes med maskin och gjorde att brynen såg väldigt onaturliga ut så görs 3D-bryn helt manuellt och du får ett naturligt, semipermanent resultat som håller i ungefär ett år.
Hos oss kan du känna dig trygg inför din behandling då våra terapeuter har lång erfarenhet. Beri har jobbat 4,5 år och utbildade sig hos "perfect beauty sthlm" och Elin har jobbat 1,5 år och är utbildad av Beri. Hos oss kan man även gå olika skönhetsutbildningar. För mer info maila oss på info@klinikfredsgatan.se.
 
Hur går det till?
När du kommer på din behandling så börjar vi med att göra rent huden och lägga ett lager med bedövningssalva på ögonbrynen som ska verka i 15-20 minuter. Under tiden så pratar vi om vad som ska göras på ögonbrynen och vilket resultat du vill uppnå.
Sedan ser vi över färgen och kommer fram till vad som passar dig bäst, ha dock i åtanke att brynen blir ljusare under läkningen och att det är bra att ta någon nyans mörkare än vad du egentligen vill ha.
Sen är det dags att måla upp formen! Vi mäter upp vart brynen ska vara i förhållande till din ansiktsstruktur och vart dina nuvarande bryn växer, om du har någon hårväxt. Du får kolla på det vi har målat upp och därifrån kan vi ändra på formen tills du känner dig nöjd!
 
Efter det så börjar vi tatuera. Tunna snitt görs i huden som man sedan matar med färg. Om så behövs så fylls bedövningen på under behandlingens gång!

Vi är självklart godkända av miljöverket!

Att tänka på före din microblading behandling:
Före en behandling ska huden inte vara brännskadad, eller vara i läkningsprocessen.

Följande behandlingar rekommenderas inte 30 dagar före behandlingen:
Fillers och liknande behandlingar
Mjölksyrebehandlingar
Laserbehandlingar
Kemisk peeling
Exponering för starkt solljus eller solarium som huden har tagit skada av.

 
Gör det ont?
Jag kan inte lova att det är helt smärtfritt men i och med att vi har en såpass bra bedövningssalva så känner man oftast nästintill ingenting.
 
Måste jag raka mina egna bryn innan jag tatuerar mig? Tappar man håret på ögonbrynen när man tatuerar sig?
Du behöver absolut inte raka bort det hår du har utan är det någonting som växer utanför den form du vill tatuera så plockar vi bort det på plats i salongen. Du tappar heller ingenting av det hår du redan har under tiden du tatueras.
 
Kan jag välja att dela upp betalningen?
Det går jättebra att dela upp betalningen som du vill. När du har gjort bokningen så följer du bara instruktionerna för att dela upp betalningen via klarna.
 
Jag har en gammal tatuering sen tidigare, kan jag göra 3D-bryn ändå?
Det beror på hur många gånger du tatuerat dig, hur djup den gamla tatueringen är och hur längesen det var du tatuerade dig. Har du mycket ärrbildningar så kan det vara svårt för färgen att fästa och vi kan inte garantera att det går. Är du tveksam så är du varmt välkommen på en konsultation innan du bokar en tid för att tatuera dig! Konsultationen kostar 300kr men det dras sen av på kostnaden för dina bryn. (OBS, väljer du att betala med klarna när du ska tatuera dina ögonbryn så går det inte att dra av kostnaden för konsultationen.)


Att tänka på efter din 3dbryn / Microblading behandling:

Undvik alla krämer under de första 7 dagarna (utom de skyddande) och all smink i ögonbrynsområdet. Undvik övningar som orsakar överdriven svettning, bastu, ansiktsmassage. Stark sol, solarium, ljus (laser) terapi, kemiska peelingar, fruktsyror, mikrodermabrasion, starka krämer. Du bör alltid undvika laserbehandlingar över det behandlade området under läkningstiden eftersom de kan förstöra pigmentet och orsaka inflammation. Snabbare blekning av pigment kan förekomma om du använder antibiotika eller hormonbehandling. Skydda alltid dina ögonbryn från solen genom att använda solskyddsfaktor, inte bara under de första 7 dagarna.


För bilder titta gärna på vår instagramkonto klinikfredsgatan eller Facebook sida klinikfredsgatan.